Wie ben ik


Wie ben ik

 

Mijn naam is Corine Buijsman. Wat mensen beweegt fascineert mij. Niet alleen letterlijk, hoe mensen bewegen, maar ook wat hen beweegt.  Jarenlang heb ik als schuldhulpverlener gewerkt met uiteenlopende doelgroepen en jongeren in het bijzonder. Mijn interesse lag daarbij niet zozeer in het oplossen van de schulden, maar in het achterhalen waarom de problemen ontstaan waren en vooral naar wat ieder mens motiveerde om hulp te zoeken en waar de kracht lag om hun gedrag te willen en kunnen veranderen. Hier heb ik geleerd dat ieder mens ergens voor gemotiveerd is en dat het de kunst is om uit te zoeken wáárvoor. 

Na een periode waarin, na een ongeval, pijn mijn lichaam leek over te nemen en waarbij ik niet meer langdurig kon zitten en staan heb ik besloten om het roer om te gooien en heb ik afscheid genomen van een vak waarvan ik hield, om terecht te komen in een vak waarvan ik nog meer houd. Door uit te gaan van mijn krachten (bewegen) in plaats van mijn beperkingen (zitten en staan), heb ik niet alleen goed voor mijn lichaam gezorgd waardoor ik kon herstellen, maar heb ik ook nieuw perspectief gevonden. Nog steeds help ik mensen hun leven ten positieve te veranderen, maar nu in het vakgebied van bewegen en ervaren. Mijn eigen proces inspireert me om in het behandelen van mensen ook hun krachten als uitgangspunt te nemen zodat zij tot optimale bloei kunnen komen.

Na het afronden van mijn opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie aan Hogeschool Windesheim in Zwolle ben ik gestart met een specialistische opleiding ABM Neuromovement. Deze bewegingsmethode richt zich op de plasticiteit van het brein en boekt opmerkelijke resultaten op de motorische, emotionele en cognitieve ontwikkeling bij onder meer kinderen en volwassenen met hersenbeschadiging, chronische pijn en autisme.

Corine Buijsman

Opleiding 

 

Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie

Hogeschool Windesheim in Zwolle Diploma ontvangen in 2017


Neuromovement practitioner training

Anat Baniel Method International Henderson, Verenigde Staten 

Basic training: okt 2017 – jan 2019 

Childrens mastery: maart – nov 2019

 

 

Relevante ervaring

 

Psychomotorische Therapie

Diverse jongeren en jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking via Pluryn Ambulant, Pluryn De Beele en  J.P. vd Bent.

Begeleider aangepast zwemmen

SBO ‘Het Kroonpad’

Begeleider aangepast zwemmen voor kinderen met primair een motorische beperking of chronische ziekte.

Argentijnse Tango
Opgeleid door Lizelot de Stigter heb ik de Argentijnse Tango leren kennen als het ultieme middel om beweging te doorgronden. In relatie tot jezelf en in relatie tot anderen. Doordat de tango volledig geïmproviseerd wordt is deze dans als geen andere dans een spiegel voor het leven, relaties en jezelf.

Begeleiding

Begeleiding van kinderen en jongeren met een motorische en/of verstandelijke beperking als gevolg van hersenbeschadiging. Begeleiding, bewegingsactivering en ontwikkelingsgericht werken.