Volwassenen

NeuroMovement is zeer effectief gebleken bij volwassenen met chronische (onverklaarde) pijnklachten en bij volwassenen die herstellen van (hersen)letsel en functieverlies.

Chronische (onverklaarde) pijn
Veel interventies zijn gericht op het aanbrengen van verandering in de structuur van het lichaam, bijvoorbeeld door chirurgie, chiropractie en massage. Vaak werkt dit en verdwijnt de pijn, maar wanneer de pijn niet verdwijnt of wanneer onduidelijk is wat de oorzaak is van de pijn, dan kan het verrassende resultaten opleveren wanneer we kijken naar hoe beweging wordt aangestuurd vanuit het brein. Hierdoor kan met meer gemak bewogen worden en pijn verminderen.

Naar mate we ouder worden vallen we steeds meer terug op automatische (bewegings)patronen. Deze zijn zinvol, want ze helpen ons om snel te handelen en om niet over elke stap te hoeven nadenken wanneer we bijvoorbeeld boodschappen doen en autorijden. Maar automatisch bewegen voorziet ons brein niet van nieuwe informatie op basis waarvan nieuwe bewegingspatronen geleerd kunnen worden. Hierdoor blijven we vast zitten in patronen die soms niet meer voor ons werken.

(Niet aangeboren) hersenletsel

Wanneer na een ongeluk of CVA een deel van de hersenen beschadigd raakt, worden bestaande neurale netwerken doorkruist en kan functie uitvallen of verslechteren. U kunt plotseling niet meer wat u altijd gekund heeft, zoals koffie zetten, lopen, schrijven of praten. De route in de hersenen die altijd gevolgd werd is niet meer beschikbaar waardoor de handeling blijft steken. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen op iedere leeftijd de capaciteit hebben om nieuwe neurale connecties aan te maken en andere hersendelen te gebruiken om een bepaalde functie opnieuw te kunnen ontwikkelen. Door gebruik te maken van subtiele bewegingen die informatie waarde hebben voor het brein richt Neuromovement zich op het helpen herstellen van deze connecties.

Neuromovement kan ingezet worden in elke fase van herstel. Vanaf kort na het letsel tot jaren later. Zelf kunnen bewegen is geen vereiste. Ook kan er gewerkt worden in lage bewustzijnstoestanden (zoals coma).

Ervaringen

P
“Na minimaal 3x in de week sporten niets meer kunnen doen omdat je 24 uur per dag pijn in je rug hebt. Na eerst een jaar in behandeling te zijn geweest bij de rugpoli en eigenlijk geen verbetering te zien, kwam ik vorig jaar augustus voor mijn eerste Neuromovement behandeling. Al na een paar behandelingen merkte ik verbetering. Het is een hele rare ervaring om je volledig over te geven, iemand anders zonder belasting, je lichaam langzaam en met aandacht te laten bewegen. Mijn klachten zijn nu voor minimaal 80% minder, waar dus een specialist niets aan kon doen. Dit is de beste beslissing geweest.”

Tamara
“Corine en neuromovement zijn magisch! Na 20 jaar rugklachten en al zoveel geprobeerd ben ik nu eindelijk pijn vrij! En dat al na 2 sessies! De zachte en intuïtieve methode sluit voor mij perfect aan. Corine weet precies aan te voelen wat m’n lijf nodig heeft en weet met minimale input meer (bewegings)ruimte te creeëren. Dankzij Corine herinner ik me weer hoe m’n natuurlijke ontspannen staat voelt en heb ik de tools om hier zelf bij terug te komen op de momenten dat er pijn en spanning ontstaat. Ik wil nooit meer anders!”

Marieke
“Neuromovement helpt me om van mijn hoofd in mijn lichaam te zakken. Ik maak een stressvolle tijd door en bevind me daardoor vaak in  mijn hoofd vol malende gedachten. Corine’s zachte aanpak nodigt me uit de verbinding met mijn lijf te hervinden. Zonder intensieve oefeningen of stretches voel ik hoe mijn spieren zich ontspannen en de stress van me afglijdt. Na een behandeling heb ik altijd even tijd nodig om bij te komen in de vorm van rust. Soms voel ik me wat wiebelig en emotioneel. Alsof er ineens ruimte is voor emoties die ik door stress naar de achtergrond heb geduwd. Ik leer door Neuromovement meer en meer te vertrouwen op de wijsheid van mijn lichaam. Ik hoef niet alles te weten, niet overal controle op te hebben. De zachte, maar zeer effectieve, aanpak van Corine en Neuromovement bevestigen dat de oplossing vaak ligt in loslaten en vertrouwen.”


Ans

“Na een motor-ongeluk in juni 2018 en een moeizame periode met veel pijn in de benen en flink wat pillen vroeg ik in september of je iets voor me kon betekenen. Daar je een nieuwe therapie aan het leren was. Wist niet goed wat ik me erbij voor moest stellen. Het was voor mij toch wel pittig, hoewel ik niets hoefde te doen. Na iedere behandeling was en is er nog steeds de verbazing dat je met je zachte behandeling en kleine gebaren mijn spieren weer op de rit hebt gekregen. En daar ben ik heel heel dankbaar voor.”